14 februari 2019 09:00 - 17:30
Locatie: Van der Valk Hotel - Utrecht
Organisator: Twinkle
Prijs niet-leden: €350,-
Prijs leden: €250,-

Data Driven Commerce Event – Data Driven Customer Experience

Hoofd gemaakt van data

De klant centraal zetten en het creëren van loyale klanten staat bovenaan elk strategisch plan. Hoe je dit precies doet en wat de rol van data hierin is, is echter nog niet voor iedereen even makkelijk. Want hoe kun je met data inspelen op de klantervaring? En neem je hiervoor de bestaande (interne) processen als startpunt, of houd je je vast aan de reeds verzamelde klantervaringen (extern)? Of zorgt een combinatie van beide invalshoeken voor het beste resultaat?

Tijdens Data Driven Commerce 2019 doorlopen we de stappen van data gedreven klantbeleving. We staan stil bij onze ambities en doelen, nemen de huidige situatie als startpunt, rijken tools aan om jouw data te analyseren en slaan hiermee een brug tussen marketing en techniek, waarbij techniek nog beter ingezet wordt voor het creëren van de ultieme klantbeleving.

Maak je agenda vrij op donderdag 14 februari en kom ook naar het Data Driven Commerce Event. We hebben een fantastisch programma met topsprekers van o.a. Google, Miss Etam, TomTom en Centraal Beheer.

Wat kun je verwachten?

  • Tjaard Prins van Centraal Beheer laat aan de hand van concrete voorbeelden zien welke vernieuwde visie Centraal Beheer heeft ontwikkeld en welke impact dit heeft op de klant.
  • Melanie Barneveld van Miss Etam vertelt hoe Miss Etam relevant is op het juiste moment voor haar doelgroep. Persoonlijke service staat hier namelijk voorop.
  • Simona Nita van TomTom laat tijdens haar sessie zien hoe bedrijfswaarde werd gecreëerd door 5 succesfactoren van AI gebaseerde marketing.

Meld je aan voor Data Driven Commerce Event

Bekijk hier het hele programma.

Koop hier je tickets

Naar de website >