15 november 2016 14:30 - 17:00
Locatie: Van der Valk Hotel Vianen
Organisator:

Voorlichting online alcohol- & tabaksverkoop

Nix18-logo

Alcohol en tabak aan minderjarigen verkopen is bij wet verboden. Uit onderzoek van Bureau Nuchter blijkt echter dat de naleving van deze wet zwak is bij thuisbezorgkanalen. Thuiswinkel.org organiseert daarom samen met het Centraal Bureau Levensmidddelen op 15 november een voorlichtingsbijeenkomst over de online verkoop van alcohol en tabak. Hoe kun je als online speler voldoen aan de wettelijke verplichting? En hoe pakken andere webshops het aan?

Wettelijk verbod

Volgens de Drank- en Horecawet is het verboden “bedrijfsmatig of anders dan om niet alcoholhoudende drank of tabaksproducten te verstrekken aan een persoon van wie niet is vastgesteld dat deze de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt”. Uit recent onderzoek van Bureau Nuchter in opdracht van de overheid is echter gebleken dat de naleving van deze wet het zwak is, met name bij thuisbezorgkanalen.

Hoe wél voldoen?

Om jou te helpen hoe je wél kunt voldoen aan deze wettelijke verplichting organiseert Thuiswinkel.org samen met het Centraal Bureau Levensmiddelen deze voorlichtingsbijeenkomst. Naast voorbeelden van andere webshops hoe je aan deze wetgeving kunt voldoen, willen we aan het einde van de bijeenkomst het startschot geven voor een breed gedragen actieplan om de naleving bij online verkooppunten te verbeteren. Zo blijft het ook in de toekomst mogelijk om online alcohol en tabak te verkopen.

Programma

Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit:

14.30 – 15.00 uur Inloop
15.00 – 15.10 uur Woord van welkom
15.10 – 15.40 uur Aan welke wettelijke verplichtingen moet worden voldaan?
Presentatie door Marian Gacsbaranyi-Smink van de NVWA
15.40 – 16.00 uur Good practice 1
Presentatie door Coen Schlüter, Sr. Manager Delivery & PickUpPoints Albert Heijn Online
16.00 – 16.20 uur Good practice 2
Presentatie door PostNL
16.20 – 16.30 uur Ruimte voor vragen en uitwisselen ideeën (n.a.v. de good practices)
16.30 – 17.00 uur Discussie over next steps
Waar loopt u momenteel tegen aan? Wat is een mogelijke oplossing voor de huidige problematiek?
17.00 uur Einde

Vragen & aanmelden

Heb je vragen over de voorlichtingsbijeenkomst of wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar onze juridische afdeling via .


Geef uw mening