11 juni 2015 10:00
Locatie: Postillion Hotel Bunnik
Organisator:

Digitaal Zakendoen en eID

Digitaal Zakendoen en eID is een nieuw tweedaags evenement dat een breed publiek wil ondersteunen bij de vele mogelijkheden en kansen die het digitaal zakendoen te bieden heeft. Digitaal Zakendoen en eID gaat in op invloedrijke trends en de wijze waarop wij in Nederland daarop kunnen en moeten inspelen. Daarbij zal er ook gekeken worden naar kansen voor Nederland als transactieland, waarbij hoge internationale ambities en strategische vergezichten niet uit de weg worden gegaan.

eID stelsel

Thuiswinkel.org is voorstander van een stelsel voor elektronische identiteiten, die het consumenten  makkelijk maakt om veilig in te loggen bij webwinkels. Het is belangrijk dat online shoppen niet gehinderd wordt door een spreekwoordelijke digitale sleutelbos. Daarom werkt Thuiswinkel.org mee aan de vorming van een eID stelsel en ondersteunt zij de eID pilots die in 2015 starten. De pilots richten zich op consumenten uit twee gemeenten en webwinkels. Webwinkels uit het hele land kunnen zich aanmelden voor deelname aan de pilot. 

Workshop: Thuiswinkels, consumenten en eID

Elektronische identiteiten en de pilots worden op 11 juni besproken bij een workshop op het congres Digitaal Zakendoen & eID. Elaine Oldhoff, beleidsadviseur Consumentenrecht & e-Privacy bij Thuiswinkel.org leidt deze workshop. 
Tijdens de workshop komen ook het Qiy Trust Framework en de relatie tussen elektronische identiteiten en betalen aan de orde. Het Qiy Framework is een standaard om consumenten de regie over hun eigen gegevens terug te geven.

Korting voor Thuiswinkel.org leden

Als lid van Thuiswinkel.org ontvang je 10% korting op de entreeprijs van het congres Digitaal Zakendoen & eID op woensdag 11 juni. Bestel snel jouw ticket! Meld je aan via deze link, dan is de korting al verrekend. 
 

Naar de website >