Hoe word je lid van Thuiswinkel.org?

Niet iedereen kan lid worden van Thuiswinkel.org. Het Thuiswinkel Waarborg staat voor veilig en betrouwbaar online shoppen, dus onze leden moeten zich wel aan wet- en regelgeving houden. Daarom doorlopen onze leden een certificeringstraject en worden ze elk jaar gehercertificeerd. Het certificeringstraject bestaat uit drie onderdelen: een juridische check, financiële monitoring en een veiligheidsscan.

Ben jij klaar voor het Thuiswinkel Waarborg?

Als lid van Thuiswinkel.org voer je het Thuiswinkel Waarborg-logo dat staat voor veilig en betrouwbaar online shoppen. Om te bepalen of je voldoet aan de huidige wet- en regelgeving, doorloop je een certificeringstraject. Wil jij weten of je al voldoet aan de criteria? Bekijk of download de criteria (pdf)  of vul de vragenlijst hier online in. Of bekijk meteen de tips om je webshop Thuiswinkel Waarborg-proof te maken. Handig!

Hoe vraag je het lidmaatschap aan?

Aan de hand van de checklist heb je gezien dat je klaar bent voor het Thuiswinkel Waarborg lidmaatschap. Hoe nu verder?

Hoe het werkt. Stap 1: aanvraag lidmaatschap indienen. Stap 2: vertrekken aanvullende gegevens voor certificering Thuiswinkel Waarborg. Stap 3: controle & verstrekking feedback door Thuiswinkel.org, facturatie van inschrijvings- en certificeringskosten. Stap 4: aanpassen website o.b.v. feedback. Stap 5: goedkeuring certificering door Thuiswinkel.org. Stap 6: plaatsen Thuiswinkel Waarborg-logo, opname in ledenlijst en facturatie van contributie.

De totale procedure van een aanvraag neemt gemiddeld 4 tot 6 weken in beslag. Hierbij gaan wij ervan uit dat je website live staat en je onze adviezen direct doorvoert.

Webwinkeliers die het certificeringstraject bij Thuiswinkel.org doorlopen in afwachting van het lidmaatschap, kunnen tot het moment van certificering, de neutrale Algemene Voorwaarden Thuiswinkel te hanteren. Deze neutrale algemene voorwaarden stellen wij ook ter beschikking aan niet-leden 

Download de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel - neutrale versie 2014

Waarom word je jaarlijks opnieuw gecertificeerd?

Alle leden van Thuiswinkel.org worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd zodat je er zeker van kunt zijn dat je nog voldoet aan de laatste wet- en regelgeving. Je kunt het zien als een extra dienst van Thuiswinkel.org. Gedurende het jaar kunnen er wetswijzigingen vanuit de overheid komen. Wij informeren je hier natuurlijk actief over, en 1x per jaar checken we of alles goed is verwerkt in je webwinkel. Vragen tussendoor? Onze juridische afdeling helpt je graag!

Vragen over het lidmaatschap

Heb je nog vragen over het lidmaatschap? Lees dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via info@thuiswinkel.org. We helpen je graag verder.