Wie doen er mee aan de eID pilot?

Retailers

Momenteel voert Thuiswinkel.org oriënterende gesprekken met retailers die interesse hebben in het eID pilotplan. Met hen wordt gekeken welke belangen zij hebben bij een eID pilot en welke vorm de pilot moet krijgen om aan deze verwachtingen te voldoen.

Leveranciers

Als duidelijk is welke belangen de retailers hebben wordt gezocht naar middelen die aansluiten bij de behoeftes van retailers en consumenten. Technisch gezien kunnen (web)winkels aansluiten op eID en dit gebruiken voor transacties met burgers. Leveranciers verkennen momenteel ook mogelijkheden met Business to Consumer.

Gemeenten

De gemeenten Den Haag en Eindhoven zijn erg geïnteresseerd in de pilot en gesprekken over hun bijdrage worden gevoerd.​ De pilot zal plaatsgebonden zijn, zodat we specifieke consumenten, namelijk inwoners van deze gemeenten aan een eID middel kunnen helpen. Het middel moeten zij zowel online als bij de fysieke retailer in de betreffende gemeente kunnen gebruiken.

Consumenten

Het doel van de pilot is om een veilig, gemakkelijk en snel aankoopproces te bewerkstelligen voor de consument. Met de gemeenten wordt afgestemd op welke wijze een groep consumenten van een eID middel gebruik kunnen maken en wat de voordelen zijn.   

 
 
 

Terug naar het overzicht