Commissies

Persoon werkt achter laptop

Het doel van belangenbehartiging is een zo goed mogelijk klimaat te realiseren zodat je kunt doen waar je goed in bent; ondernemen. Het optimaliseren van beleid en regels staat daarom centraal. Om voor de collectieve belangen van webwinkels op te komen heeft Thuiswinkel.org een aantal commissies. 

In deze commissies denken leden mee over de standpunten die Thuiswinkel.org zou moeten nemen over de onderwerpen die cruciaal zijn voor webwinkels, zoals het betalingsverkeer, het consumentenrecht of pakketbezorging. Ook worden met behulp van de commissies acties in gang gezet naar aanleiding van incidenten zoals iDEAL-storingen of fraude.

We proberen er voor te zorgen dat de leden in onze commissies een afspiegeling zijn van de achterban van Thuiswinkel.org.

Meedenken?

Wil je ook zitting nemen in één of meer van de commissies en zo helpen de belangen van webwinkeliers te behartigen? Meld je aan of vraag om meer informatie via !

Commissie

E-commerce

In de Commissie E-commerce komen alle onderwerpen aan de orde. Of deze nu verband houden met belangenbehartiging, het Thuiswinkel Waarborg of onderzoek naar ontwikkelingen in de markt en het verspreiden van kennis. Centraal staan thema’s als: cross-border e-commerce, toezichthouders, e-ID, maar ook marketing- en veiligheidsvraagstukken.

Lees meer

Commissie

Responsible E-commerce

Thuiswinkel.org heeft de ambitie om ‘verantwoord ondernemen’ onderdeel te maken van alle processen ten behoeve van het commercieel belang. Daartoe zal de belangenvereniging projecten initiëren en uitrollen waarmee leden in staat zijn om hun eigen duurzaamheidsbeleid vorm te geven. Ook speelt Thuiswinkel.org een rol spelen in de normbepaling bijt de verschillende duurzaamheidsissues. De Commissie Responsible E-commerce ondersteunt daarbij.

Lees meer

Commissie

Logistiek

Het optimaliseren van de logistieke processen binnen en buiten het bedrijf is een belangrijk vraagstuk. Daarom heeft de commissie als een van haar kerntaken het nadenken over hoe het toeleveren, afleveren en retourneren goedkoper en efficiënter kan worden gemaakt. Wat kunnen leveranciers en operators doen om hoogkwalitatieve diensten te bieden waar webwinkels, consumenten en milieu blij van worden?

Lees meer

Commissie

Consumentenrecht en Privacy

De Commissie Consumentenrecht & Privacy bestaat uit experts die werkzaam zijn bij leden van Thuiswinkel.org en beschikken over een juridische of een marketingachtergrond. Deze commissie monitort en beïnvloedt privacy- en consumentenrecht-gerelateerde regelgeving in Brussel of Den Haag, maar heeft ook oog voor zelfregulering.

Lees meer

Commissie

Fraude & Veiligheid

De Commissie Fraude & Veiligheid houdt zich bezig met alle aspecten rondom security, fraude en privacy. Hoe kan het hele proces van online winkelen, bestellen, betalen en leveren veiliger? Is de webshop zelf veilig en kunnen consumenten veilig winkelen? Welke vormen van fraude zijn er en hoe kunnen we ons er (collectief) tegen beschermen?

Lees meer

Commissie

Digital Transactions

Hoe kunnen online betaalmethoden bijdragen aan het bereik van uw webwinkel, zodat u maximale conversie tegen zo laag mogelijke kosten realiseert? Dat is de centrale vraag die de commissie bezighoudt. Nieuwe en bestaande betaalmethoden worden voortdurend kritisch tegen het licht gehouden, net als de regelgeving voor het betalingsverkeer.

Lees meer

Commissie

HRM & Onderwijs

Met het starten van de Thuiswinkel e-Academy dienen zich nieuwe beleidsvragen aan in het domein van onderwijs en human-resourcesmanagement (HRM). Hoe komen webwinkels aan gekwalificeerde medewerkers en hoe wordt toptalent voor de onderneming behouden, zijn daarbij de primaire vragen. Is het huidige onderwijssysteem voldoende in staat om in te spelen op de behoefte van digital commerce-bedrijven? Wat moeten deze behoeften gaan betekenen voor arbeidsrelaties?

Lees meer