Betalingsverkeer en webwinkels

Digital transactions

digital transactionsDigital transactions is onze verzamelterm voor de thema’s online betalingsverkeer, identificatie, blockchain en andere relevante onderwerpen binnen digitale transacties. Het gaat hierbij om veilige transacties, voor zowel webwinkels als consumenten. Veilig online handelen met vertrouwde personen, die gemachtigd zijn om bepaalde handelingen te verrichten.

Digital transactions is een veld van continue innovatie en verbetering, en Thuiswinkel.org behartigt ook op dit gebied de belangen van haar leden. Zowel in Den Haag als in Brussel, maar ook bij overige relevante stakeholders. Vertrouwen in het online domein groeit, maar is nog lang niet vanzelfsprekend. En waar de ketens langer en complexer worden, door het introduceren van nieuwe spelers en technieken, is waakzaamheid geboden.

Actuele thema's binnen digital transactions

 • Payments: Thuiswinkel.org volgt alle ontwikkelingen op betalingsgebied op de voet. Waar vroeger innovatie gepusht werd door de banken, is er tegenwoordig steeds meer behoefte aan een goede wisselwerking tussen alle betrokken partijen. Wat werkt wel en wat werkt niet? Waar draaien we als sector warm voor en welke ontwikkelingen zijn minder positief?
 • Identificatie: Thuiswinkel.org maakt zich hard voor veilige online identificatiemiddelen. Denk hierbij aan instrumenten als DigiD en IDIN. In onze ogen moet je online kunnen handelen zonder een kopie van je paspoort op te hoeven sturen.
 • Blockchain: Meestal heb je nog geen blockchain nodig voor je nieuwe ideeën. Wel staat het inmiddels vast dat blockchain een blijvertje is en Thuiswinkel.org volgt de ontwikkelingen rondom blockchain en digitale munten op de voet.

Gerelateerde webinars

Longread

 • Het nieuwe betalen is er (bijna) (30 november 2018)

  Key takeaways

  • Technologische ontwikkelingen zorgen voor veiligere en gebruiksvriendelijkere betaaloplossingen, waardoor meer partijen aan de zware eisen kunnen voldoen.
  • De PSD2 gaat via betaalinitiatie en rekeninginformatie een enorme impact hebben het Nederlandse betaallandschap.
  • Er ontstaat steeds meer concurrentie tussen aanbieders van betaalmethoden. In Nederland blijft iDEAL de grootste speler, maar ook kleinere partijen timmeren hard aan de weg.
  • De sterke koersdaling van Bitcoin en andere cryptocurrencies neemt niet weg dat dit nieuwe betaalmiddel een boeiende ontwikkeling in het betaallandschap is.
  • De introductie van Instant Payments volgend jaar zorgt ervoor dat betalingen straks op elk moment van de dag, alle dagen van het jaar, direct worden uitgevoerd.

Onze adviseur Digital transactions

Vragen op het gebied van Digital transactions? Onze adviseur staat voor je klaar.

Just Hasselaar, policy adviser digital transactions

justhasselaar@thuiswinkel.org

Just is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als historicus, met een master in Internationale Betrekkingen. Na zijn studie is hij onder meer werkzaam geweest in public affairs, stakeholdermanagement en strategisch advies. De rode draad in zijn werkverleden is dat hij graag complexe zaken begrijpelijk maakt en waar nodig samenwerkingen probeert te verbeteren. Bij Thuiswinkel.org werkt hij onder de noemer Digital transactions aan een zo goed en efficiënt mogelijke omgeving voor het betalingsverkeer, zowel in Nederland als in Europa.