winkel-fiets.com is géén lid van Thuiswinkel.org en verwijst onterecht naar Thuiswinkel.org in de algemene voorwaarden. De webshop kan een malafidepartij zijn. Advies: betaal achteraf!

Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website.

Dat is gebleken uit:

 • Er is geen gebruik gemaakt van een PSP; enkel directe overboekingen mogelijk (naar verschillende bankrekeningen);
 • na de eerste betaling worden aanvullende betalingen gevraagd;
 • KvK- noch btw- nummer staan niet op de website vermeld;
 • op het genoemde vestigingsadres is een ander bedrijf gevestigd;
 • Het genoemde telefoonnummer wordt niet beantwoord.

De website staat inmiddels vermeld op de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl.

Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen.

Hoe kun je betrouwbare webshops onderscheiden van nep-shops?

Shop verstandig, check het online keurmerk Thuiswinkel Waarborg. Je kunt op twee manieren eenvoudig controleren of een webwinkel werkelijk lid is van Thuiswinkel.org en je dus veilig kunt shoppen: 

 1. Zoek de webwinkel op in onze ledenlijst
 2. Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo dat op de webwinkel wordt getoond. Onderstaande logo's moet leiden naar de officiële Thuiswinkel Waarborg certificaatpagina.

Helaas komt het soms voor dat partijen onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Echte certificaten herken je aan twee punten:

 1. Er is een groen slot zichtbaar in de adresbalk met de tekst: "Thuiswinkel.org (Nederlandse Thuiswinkel Organisatie) [NL]"
 2. Het webadres van de certificaatpagina (url) heeft deze volgorde: https://www.thuiswinkel.org/leden/'naamvanlid'/certificaat

Voorbeeld van een correcte URL van een certificaat: 

 • Klopt alles? Dan weet je zeker dat je veilig bij een Thuiswinkel Waarborg webwinkel te maken hebt. Veel plezier met winkelen!
 • Klopt het niet 100%? Dan kun je met een malafide partij te maken hebben. Betaal bij twijfel nooit vooraf (ook niet met iDEAL).

Ben je niet zeker? Heb je vragen?

Lees deze uitgebreide lijst met tips of neem dan contact met ons op via klachten@thuiswinkel.org.