UPS koopt TNT Express: ruim anderhalf miljard naar UPS neemt voor ruim 5 miljard euro TNT Express over. PostNL, voor zo’n 30 procent eigenaar van TNT, houdt ruim anderhalf miljard euro over aan de verkoop. Na de splitsing van vorig jaar komen PostNL en TNT Express nu helemaal los van elkaar te staan.

21 mrt 2012UPS koopt TNT Express: ruim anderhalf miljard naar PostNL

UPS koopt TNT Express: ruim anderhalf miljard naar
UPS neemt voor ruim 5 miljard euro TNT Express over. PostNL, voor zo’n 30 procent eigenaar van TNT, houdt ruim anderhalf miljard euro over aan de verkoop. Na de splitsing van vorig jaar komen PostNL en TNT Express nu helemaal los van elkaar te staan.

Als op de directietafel van TNT een substantieel hoger bod valt dan de 5,16 miljard euro van UPS, bijvoorbeeld van concurrent FedEx, kan de overname nog afketsen. Dat lijkt echter niet waarschijnlijk. Volgens Het Financieele Dagblad liggen er geen serieuze mededingingsproblemen op de loer.

Concurrenten
TNT Express werd een klein jaar geleden losgemaakt van PostNL, dat vorige week nog zakelijke diensten van Austrian Post overnam voor de Nederlandse en Belgische markt. Daarmee kan PostNL TNT Express na een overname ‘in de wielen gaan rijden’, zoals het FD vorige week stelde.

1.540 miljoen euro
PostNL houdt aan de overname van TNT Express door UPS een bedrag van circa 1.540 miljoen euro over. Het postbedrijf laat weten 700 miljoen daarvan te zullen storten op een geblokkeerde rekening. De middelen zullen worden ingezet om ‘de schuldpositie van de onderneming te verminderen’.

UPS gaat strijd aan met DHL
Met de overname van TNT Express verstevigt UPS, dat onlangs e-commerce dienstverlener Kiala overnam, zijn positie op de Europese markt voor koeriers- en expressdiensten. DHL van Deutsche Post blijft daarop marktleider. UPS zal na het rondkomen van de deal (persbericht) vermoedelijk activiteiten in sommige landen verkopen; in Nederland, Duitsland en de UK is zowel UPS als TNT momenteel actief.

Bron: Twinkle

Inloggen Ledennet

Inmiddels 2199 leden

Waarom lid worden?

 Meest bekende keurmerk: 90%
       shoppers kent Thuiswinkel 
       Waarborg
Meer conversies: 26% koopt niet
       zonder Thuiswinkel Waarborg
Gratis juridisch advies
 Gratis marktonderzoeken
Ondersteund door de
       Consumentenbond