Voordelen Lidmaatschap Thuiswinkel.org

Op dit moment is Thuiswinkel.org de belangenvereniging van meer dan 2000 gecertificeerde webwinkels. Hieronder vindt u de voordelen waarvan u profiteert als lid van Thuiswinkel.org.

Bekijk ook de testimonials van onze leden.

Vertrouwen door keurmerk Thuiswinkel Waarborg

Leden van Thuiswinkel.org mogen het Thuiswinkel Waarborg voeren. Bovendien wordt uw webwinkel opgenomen in de ledenlijst van Thuiswinkel.org; een van de best bekeken pagina’s van Thuiswinkel.org.

Met het Thuiswinkel Waarborg laat u de consument zien dat u een betrouwbare en veilige manier van online winkelen biedt. Thuiswinkel Waarborg wordt als enige keurmerk ondersteund door de Consumentenbond. 90% van de consumenten (her)kent het Thuiswinkel Waarborg en 72% koopt eerder bij webwinkels die het Thuiswinkel Waarborg voeren (TNS-NIPO, april 2013).

Thuiswinkel Waarborg Reviews

Leden van Thuiswinkel.org mogen gebruik maken van Thuiswinkel Waarborg Reviews: een klantbeoordelingssysteem waarmee u uw klanten kunt vragen om een waardering te geven over uw webwinkel.

80% van de Nederlanders laat zich beïnvloeden door klantbeoordelingen op het internet. 61% van de consumenten leest eerst een review voordat hij of zij een beslissing neemt in het aankoopproces. Reviews zijn daarom een belangrijke extra dienst voor u als webwinkelier.
Daarnaast versterken reviews uw concurrentiepositie. Consumenten kopen namelijk eerder bij een webwinkel met een goede beoordeling.

Thuiswinkel Waarborg Reviews is het goedkoopste reviewsysteem van Nederland, doordat wij een zéér scherpe prijs hebben onderhandeld. 

Gratis juridisch advies

Onze juristen staan altijd voor u klaar wanneer u vragen heeft over juridische kwesties m.b.t. het online zaken doen, zoals hoe u de Wet Koop op Afstand dient toe te passen.

Mochten u en een consument een meningsverschil hebben over een aankoop, dan kan Thuiswinkel.org hierin gratis bemiddelen. Dit zorgt ervoor dat er maar weinig klachten uitmonden in een juridisch geschil.
Mocht het toch zo ver komen, dan biedt Thuiswinkel.org als enige keurmerk onafhankelijke geschillenbeslechting via de Geschillencommissie Thuiswinkel, die door de Consumentenbond wordt ondersteund.

Belangenbehartiging

Thuiswinkel.org behartigt de belangen van haar leden door bijvoorbeeld invloed uit te oefenen op (nieuwe) wet- en regelgeving en door met marktpartijen te praten. Zo heeft Thuiswinkel.org ertoe bijgedragen dat iDEAL tot stand gekomen is, werken we met banken aan nieuwe online mobiele betaalproducten die goed zijn voor webwinkels en wordt er lobby gevoerd over de cookiewetgeving.

Er zijn verschillende werkgroepen en commissies waar u als lid in kunt deelnemen.

Onderzoek en Kennisuitwisseling


Leden ontvangen diverse gratis onderzoeken:

  • Gratis brancheonderzoek Thuiswinkel Markt Monitor: 4x per jaar, t.w.v. € 5.000,-
  • Korting op 10 brancherapporten Thuiswinkel Markt Monitor: vanaf € 990,- i.p.v. € 1.750,- (per brancherapport)
  • Gratis M-commerce Monitor: 2x per jaar, t.w.v. € 950.- per rapport
  • Gratis jaarlijks European B2C Ecommerce report t.w.v. €1.950,-
  • Gratis toegang tot sectorale branchecijfers Online Travel en Online Fashion
  • Korting van 50% op het Management Dashboard van GfK met kwartaalcijfers over de branches Online Travel, Online Fashion en Online Finances. Per jaar € 2.500,- i.p.v. € 5.000,-

Daarnaast krijgen leden een gratis abonnement op het vakblad Twinkle, ter waarde van €55,- per jaar.

Ook profiteert u van exclusieve kortingen op de diensten van onze business partners.

U krijgt bovendien toegang tot verschillende events en workshops, gratis of met korting.

Toegang tot het ledennet

Als lid van Thuiswinkel.org krijgt u toegang tot het ledennet. Hier kunt u niet alleen uw op Thuiswinkel.org getoonde bedrijfsgegevens beheren, maar vindt u ook handige tools voor uw webshop, zoals een privacy policy generator en een algemene voorwaarden generator.

Waarom lid worden?

 Meest bekende keurmerk: 90%
       shoppers kent Thuiswinkel 
       Waarborg
Meer conversies: 26% koopt niet
       zonder Thuiswinkel Waarborg
Gratis juridisch advies
 Gratis marktonderzoeken
Ondersteund door de
       Consumentenbond


Inmiddels 2199 leden

Juridische ondersteuning

"We hebben te maken gehad met een situatie waarbij per abuis een product online werd aangeboden tegen een verkeerde, veel te lage prijs. Dat ontdekten we snel, maar toch waren er al orders uitgeleverd. Op zo’n moment biedt Thuiswinkel.org houvast."
Frank Hansen, CFO van Fonq.nl

23,5% meer omzet

"Nieuwe klanten hechten veel meer waarde aan het Thuiswinkel Waarborg. Het zorgt gemiddeld voor 23,5% meer verkopen aan nieuwe klanten."

Joos Lambrechtsen - Herensokken.nl