Welkom op de site van Wijnand Jongen

Wijnand Jongen is al sinds midden jaren ’90 actief als consultant, ondernemer en spreker op het snijvlak van retail, ecommerce en multichannel retailing. Sinds 2000 is hij directeur van Thuiswinkel.org.

Houdt de dief! Meldpunt Internet Fraude!

27-07-2005 - Al twee Position Papers Betalingsverkeer lang pleit Thuiswinkel.org voor het inrichten van een landelijk Meldpunt voor Internet Fraude. Een meldpunt waar zowel bedrijven als consumenten fraude en pogingen tot internet fraude kunnen melden bij een centrale, landelijke instantie.

In de afgelopen weken is de branche vanuit verschillende invalshoeken geconfronteerd met internet fraude. 40 miljoen gestolen credit card gegevens resulteren in 30.000 geblokkeerde kaarten in Nederland. Ook de poging tot oplichting van Postbank-klanten draagt niet bepaald bij aan het vertrouwen van consumenten.

Thuiswinkeliers zijn het zat. Ik ken geen ondernemer die zich nog de moeite getroost om überhaupt aangifte te doen. Vier uur op het lokale politiebureau tegenover een goedwillende maar onmachtige en onwetende ambtenaar: dat doe je misschien één keer, maar niet weer. Thuiswinkeliers staan er dus alleen voor, maar bundelen nu hun krachten aan de voordeur. Met een eigen Incidentenregister. Maar dat is niet voldoende!

Het moet de politiek ernst worden. De oprichting van een al lange tijd in de wandelgangen toegezegd landelijk Meldpunt voor Internet Fraude moet nog dit jaar van de grond komen. Het Nationaal High Tech Crime Center lijkt daartoe voldoende geëquipeerd en met de actieve steun van het Landelijk Parket, de KLPD en de IFT’s moet het snel goed kunnen komen. Als dan in één moeite ook het aangifte traject voor bedrijven aan de achterdeur meegenomen kan worden, dan begint er eindelijk vaart in te komen.

Webwinkel Vakdagen 2012Wijnand Jongen vertelt over de succesvolle Webwinkel Vakdagen en zijn visie op De eCommerce trends in 2012.